קידום אתרים בגוגל - An Overview



בפרק התכנון עסקנו ביצירת היררכיה מתודית והגיונית לאתר עוד בטרם בניית האתר בפועל. כלומר, בשלב התכנון והאפיון של האתר. אולם, לא תמיד מקדם אתרים מלווה את פרויקט ההקמה והקידום של האתר מתחילתו (למעשה, ברוב הפעמים הוא לא עושה זאת).

כך שלמעשה, גולש שביצע שאילתא במנוע החיפוש מקבל את התוצאות הקיימות באינדקס של מנוע החיפוש, ולאו דווקא אלו אשר מייצגות את המצב הנוכחי של האתרים השונים. מנועי החיפוש משתדלים לגשר על הפער הזה כל העת, ולמצוא שיטות חכמות על מנת לתעדף את תקציב הזחילה של עמודי האינטרנט השונים, כך שהם יוכלו לקבל תמונת מצב עדכנית יותר ויותר ולהציג את תוצאות החיפוש בצורה העדכנית ביותר שנכונה לאותו רגע…

גוגל בעצם מודד את האתר שלנו ביחס למתחרים שלנו, והטוב ביותר – מנצח.

לפני שאנו ניגשים למלאכת הקידום של האתר, חשוב יהיה להבין מהו בעצם קידום של אתר.

להשתתף בפורומים רלוונטיים לתחום האתר, לשתף מהידע והנסיון ועל הדרך לזרוק כמה קישורים לעמודי האתר (כל עוד זה משרת את משתתפי הדיון ולא למטרת ספאם טהור).

תוכן הינו פקטור משמעותי ביותר בכל תהליך קידום אורגני של אתר אינטרנט. ברור לכל, כי בלי בסיס תוכן איכותי אתר, בטח בתחומים תחרותיים, לא יוכל להתקדם.

בכל אופן, החלטתי לכתוב מדריך קידום אתרים למתחילים ולרכז כמה טיפים עבור כל אותם בעלי עסקים או סתם חבר'ה שבא להם לקדם את האתר שלהם עצמם בגוגל בתוצאות האורגניות.

למרות שאפשר לעשות קידום אתרים בזול (במיוחד אם עובדים עם פרילנסר לקידום אתרים) ובהנחה שהמקדם מספיק מקצועי על מנת לבודד רק את הפעולות האפקטיביות ביותר ולהוציא את המקסימום מתקציב השיווק, רבים עדיין בוחרים לעשות קידום אורגני עצמאי.

החשבון שלך מושבת. פרסום תוכן באתר שלך או בכל דף או פעילות אחרים באתר שלך אינו תואם את תנאי השימוש שלנו.

ישנם לא מעט כלים בתשלום שיכולים לעזור לכם לבצע מחקר מתחרים איכותי, אבל למה בכלל חשוב לנו להכיר את המתחרים שלנו? מכמה סיבות:

לא משנה לאיזה ערך תיכנסו, ברוב המקרים אתם תוכלו לזהות בטקסט "קישורים פנימיים" שאלו בעצם מילים שלרוב מקבלות הדגשה / צבע שונה משאר הטקסט, ניתן קידום אתרים בגוגל ללחוץ עליהן ולהגיע אל עמוד רלוונטי שמסביר על אותו ביטוי או מרחיב עליו.

כותרת טובה המוצגת במנוע החיפוש יכולה לגרום לאחוזי הקלקה גדולים יותר, להזרמת תנועה רבה יותר של גולשים ממנוע החיפוש, ואף להשפיע על המיקום של העמוד בדף תוצאות החיפוש.

קידום אתרים באופן עצמאי ניתן לבצע לא רק באתר עצמו – אלא גם קצת פעולות שיווקיות מחוץ לאתר – כמו למשל שימוש ברשתות חברתיות.

ככה אנחנו בעצם מאפשרים לעכבישים של גוגל להבין על מה כל עמוד באתר שלנו מדבר, מבלי להשקיע יותר מידיי משאבים על קריאת כל מילה ומילה באתר שלנו לצורך ההבנה על מה האתר שלנו מדבר.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *